Welcome to Foodies

Welcome to Foodies, it’s all about food here. We are lucky enough living in Malaysia, a country where can be said food is unlimited and we can enjoyed it at anytime and anywhere we want. Here at Foodies, we will bring you anything related about food, from a food review, recipes, eating places review or anything that we think that is related to FOOD.

Layan ribs di Tony Romas

Tony Romas memang tak asing lagi dengan hidangan ribs (rusuk). Bahagian rusuk ni diperap sempurna namun keenakan daging tidak ditenggelami rasa rempah perapan.
Overall rasa biasa-biasa je, tapi portion yang dihidangkan betul-betul memberi kepuasan.

image

Swensen’s Subang Parade

Agak lama dah tak berkunjung ke sini. Swensen’s adalah restoren makanan barat dan kalau nak menikmati aiskrim, pelbagai pilihan ada. Tapi kali ni bukan nak makan aiskrim, cuma makan malam lepas pusing-pusing Subang Parade yang agak klasik ni.

image

Meat Ball in Pepper

Antara hidangan makan malam yang dipesan adalah Meat ball in Pepper, Aglio Olio, Fried Fish with Sambal, Fish and Chips for Kids dan aiskrim coklat. Minuman biasa-biasa aje cuma kali ni nak cuba Mango Lychee.

 

Continue reading »

Mee Rebus Tapah

Turun je dari Cameron Highland, perut dah lapar. Sampai di Tapah opismate bagitau kat Tapah ada mee rebus yang agak top. Apalagi, terus cergas ke kedai Mee Rebus Tapah yang katanya pernah masuk TV.

image

Ini dia mee rebus Tapah

Continue reading »

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...